Schützhelg i Uppsala, 1-2 april 2022

Svenska Schütz-sällskapet inbjuder sina medlemmar och alla andra intresserade till Schützhelg i Uppsala den 1-2 april 2022. Deltagarna får då främst studera in en repertoar som ska framföras i Uppsala Domkyrka lördagen den 2 april kl. 15.00. Musikalisk ledare blir Stefan Parkman och sångpedagogen Åsa Lansfors medverkar i repetitionsarbetet. Deltagarna i Schützhelgen får sjunga tillsammans med Uppsala Akademiska Kammarkör, handplockade sångare ur andra Uppsalakörer, solister och en instrumentalensemble.

På programmet står även en föreläsning av Maria Schildt samt ett studiebesök på Carolina Rediviva, där Kia Hedell visar handskriftsavdelningen.

Repertoar

Heinrich Schütz: Psalm 100 Jauchzet dem Herren, alle Welt SWV 36
Heinrich Schütz: Selig sind die Toten SWV 391
Heinrich Schütz: Canticum Simeonis (slutkör ur Musikalische Exequien) SWV 281
Michael Praetorius: Jubilate Domino à 9
Claudio Monteverdi: Ave Maris stella (ur Mariavespern)                                                                

Noterna till dessa verk kan laddas ner via en lösenordskyddad länk här på hemsidan och lösenordet skickas till alla som anmält sig och betalat deltagaravgiften till Schützhelgen. Har du problem med att ladda ner och skriva ut noter, kan du meddela det när du anmäler dig, så skickar vi dem per post till dig mot kopierings- och portokostnad.

Observera att repetitionstiden är begränsad under dagarna i Uppsala! Det är därför av största vikt att alla deltagare förbereder sig väl redan innan Schützhelgen börjar.

Program

Fredag 1 april

15.00   Välkomstfika. Matikum, Thunbergsvägen 3
15.30   Föreläsning med Maria Schildt på Institutionen för musikvetenskap, Engelska Parken
            ”Kyrkomusikalisk repertoar i Sverige under 1600-talet: Bevarade musikalier och försvunna notbibliotek”
16.30   Visning av handskriftsavdelningen på Carolina Rediviva
17.30   Paus för ev. middag på egen hand
18.30   Repetition i Domkyrkan
20.00   Årsmöte Domkyrkoplan 5
20.30   Framtidsdiskussion Domkyrkoplan 5
21.00   Supé/middag på Restaurang Il Forno Italiano, S:t Olofsgatan 8

Lördag 2 april

09.00   Repetition i Domkyrkan
12.00   Paus för lunch på egen hand
15.00   Konsert i Domkyrkan
16.30   Avskedsfika i Katedralkaféet (precis intill Domkyrkan)

Deltagaravgiften, som inkluderar välkomstfika på fredagen och avskedsfika på lördagen, är 250 kr för Schützsällskapets medlemmar och 400 kr för de som ännu inte är medlemmar.

Vi bokar bord på restaurangen för middag/supé på fredagskvällen och behöver få veta hur många som avser att delta i den. Notera alltså detta på anmälan!

Anmälan sker via formuläret nedan senast den 18 mars tillsammans med betalning via pg 478910-3 eller Swish nr 123 493 75 87. Det är också möjligt att skicka sin anmälan per mejl till info@svenskaschuetz.se eller i ett vanligt brev till Svenska Schützsällskapet, c/o Ann-Cristine Lundquist, Täljstensvägen 4A, 752 40 Uppsala. Vi är då tacksamma om följande uppgifter lämnas: Namn, adress och mailadress, telefonnummer, vilken stämma du sjunger samt behov av ev. specialkost. Meddela också om du vill vara med på middagen på fredagskvällen.

Sprid gärna denna inbjudan till alla som kan tänkas vara intresserade av att delta!

Välkomna till Uppsala i april!